SMR - Forum  

Gå tillbaka   SMR - Forum > Allmänt > Skitsnack
Registrera FAQ Medlemslista Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2004-03-14, 10:25
WingsWest WingsWest är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 413
Standard MPlayer.. Lösningen till många som haft problem med filmer

Okey Killar eftersom man hört mycket på senaste tiden om att format på filmer osv osv inte går att spela upp i diverse Windows Media, Real, DivX och dylikt.. ajja ska gå rakt på sak.. själv kör jag med ett program kallat
"MPlayer" nån här kanske redan har det men är ialf ett skit bra program, kan öppna i princip all format! (har ej stöt på ngt det inte öppnat) all media öppnar den!

finns att ladda ner på http://www.mplayerhq.hu/homepage/design6/news.html

sedan klickar ni på DOWNLOADS!

mest troligt är det ju då "zippat" så då Unzippar ni det bara.. och kom ihåg vart ni lägger det alltså vilken map!.. en ikon "Mplayer" ska det stå på den .. en vit tv ruta tror jag det är där det står mplayer.. då kan ni dra ut endast den ikonen till skrivbordet från mappen, då var det klirrat bara att köra!


Instruktioner: För att öppna en media fil så drar du enbart ut den filen du ska öppna på Mplayer ikonen och släpper så öppnas filen. (observera det går ej att öppna Mplayer via ikonen och knapptryck) får hoppas ni förstår!.

P = Pause

F = Fullscreen (Helskärm) (Tryck F en gång till om du vill få bort Fullscreen)

M = Mute (inget ljud)

Q = Quit/Exit

Höger piltangent = Spolar sakta framåt

Vänster piltangent = Spolar sakta bakåt

Uppåt piltangent = Spolar snabbt framåt

Nedåt piltangent = Spolar snabbt bakåt

- (Minus vid "sifferbordet" till höger) = Snabb Slowmotion

+ (Plus vid "sifferbordet till höger) = Långsam Slowmotion


Jaa det var väl de enda man i det stora hela behöver kunna för att bli proffisionell på Mplayer näe men ärligt talat jag rekommderar verkligen detta! skickade det till et femtal polare som inte hade en snus om vad det var, kan komma med att dom blev mer än nöjda!

istort sett är Mplayer det enda du behöver ha förutom Windows Media som man ej vill ta bort då.. men MPlayer är så grymt mycket bättre och framförallt påverkar den inte datorn mycket! tex en Bugg i en film fixar Mplayer själv den byter "codec" automatiskt för att fixa buggen.. kan starkt rekommendera detta killar!


hoppas ni tar chansen att testa det! för det kan verkligen vara lösningen så många letat efter!
__________________
Mvh
Davve


Silver Supra MKIV 6vxl TT-94 steg 3 hybrider

Powered by: HKS - GReddy - Walbro - Whifbitz - RPS - PRISM - APEX'i - Cusco -TenzoR - Blitz - Tein - Porterfield - Goodridge - 3G Brakes - Hosetecniques


Singelkit köpes!!!!!!!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2004-03-14, 13:26
Rainmans avatar
Rainman Rainman är inte uppkopplad
Moderator
Supramannen member
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Sthlm-Åkersberga
Inlägg: 5 355
Standard

...undrar om jag är helt dum i huvet, eller om du har missat något...?
__________________

--> Bensinskatteupproret <--
Svara med citat
  #3  
Gammal 2004-03-14, 13:58
Strykis Strykis är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Apr 2003
Ort: Borlänge
Inlägg: 397
Skicka ett meddelande via ICQ till Strykis
Standard

Windows Media player byter också codec själv om den hittar någon som passar. Fel som man får beror i 90% av fallen inte på vilket program man har utan man har då helt enkelt en gammal/fel codec. Det förutsätter alltså att man kör med Windows Media Player. Det använder jag så jag vet att det funkar, därför tar jag det som mitt exempel.

Jag använder SLD codec pack Version 1.5.3
Jag kan se alla filmer jag vill, och det är många kan jag lova.
Det man också måste tänka på är att avinstallera alla andra codec för dom älskar att krocka med varann. Många är inte kompatibla med varandra som det så fint heter.

Men WingsWest en bra spelare är aldrig fel
__________________
Mitsubishi Evo 2 GSR Steg 1
Golf VR6 Syncro -97 Såld
Svara med citat
  #4  
Gammal 2004-03-14, 14:37
WingsWest WingsWest är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 413
Standard

Vad va det du ej förstod Reine? kan dra det igen.. du drar bara den media filen du vill öppna till MPlayer ikonen sedan släpper du den på ikonen så öppnas det!...

Strykis jo jo kan hålla med dig helt klart men slipper sitta och ladda ner codecs för jämnan sedan slipper du den där onödiga "Cpu Användingen" går väl t.ex inte att bestämma Buffertstorlek och antal buffertar på Media player eller är jag som vanligt helt ute på villovägar.. ajja ville bara va schysst men men.. :oops: :cry: har ialf haft god användning för det när det ej tar tid att öppna och slippa dom här codec problemen..
__________________
Mvh
Davve


Silver Supra MKIV 6vxl TT-94 steg 3 hybrider

Powered by: HKS - GReddy - Walbro - Whifbitz - RPS - PRISM - APEX'i - Cusco -TenzoR - Blitz - Tein - Porterfield - Goodridge - 3G Brakes - Hosetecniques


Singelkit köpes!!!!!!!
Svara med citat
  #5  
Gammal 2004-03-14, 14:50
Strykis Strykis är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Apr 2003
Ort: Borlänge
Inlägg: 397
Skicka ett meddelande via ICQ till Strykis
Standard

Om det letar på codecs till alla olika format utan att man behöver ha några codecs installerade är det ju kalas bra. Jag gav er bara min lösning på problemet. Det är skitbra du kommer råd, många som behöver hjälp med det här.
__________________
Mitsubishi Evo 2 GSR Steg 1
Golf VR6 Syncro -97 Såld
Svara med citat
  #6  
Gammal 2004-03-14, 19:32
Rainmans avatar
Rainman Rainman är inte uppkopplad
Moderator
Supramannen member
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Sthlm-Åkersberga
Inlägg: 5 355
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av WingsWest
Vad va det du ej förstod Reine? kan dra det igen.. du drar bara den media filen du vill öppna till MPlayer ikonen sedan släpper du den på ikonen så öppnas det!...
Efter man har zippat upp filen så blir det en mapp.
I den mappen finns inget program lixom...ingen exe-fil eller så??
Det blir ingen ikon som du berättar...
Det måste ju installeras???
__________________

--> Bensinskatteupproret <--
Svara med citat
  #7  
Gammal 2004-03-14, 20:33
WingsWest WingsWest är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 413
Standard

Näee nu Reine nu har du nog fått gå och vänta på Supran för länge.. verkar ju som du fått Suprafeber elle nått klart det ska installeras också annars händer ju inte ett smack, flåt mitt fel klumpigt att jag ej skrev det.. :cry: men får hoppas du lyckas.. jojo är kalasbra program då du kan anpassa Bred,Höjd osv på bilden med musen precis som då du förstorar eller förminskar en mapp.. kalas kalas.. :D
__________________
Mvh
Davve


Silver Supra MKIV 6vxl TT-94 steg 3 hybrider

Powered by: HKS - GReddy - Walbro - Whifbitz - RPS - PRISM - APEX'i - Cusco -TenzoR - Blitz - Tein - Porterfield - Goodridge - 3G Brakes - Hosetecniques


Singelkit köpes!!!!!!!
Svara med citat
  #8  
Gammal 2004-03-14, 20:43
SupraMagnus SupraMagnus är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Västervik
Inlägg: 807
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av WingsWest
Näee nu Reine nu har du nog fått gå och vänta på Supran för länge.. verkar ju som du fått Suprafeber elle nått klart det ska installeras också annars händer ju inte ett smack, flåt mitt fel klumpigt att jag ej skrev det.. :cry: men får hoppas du lyckas.. jojo är kalasbra program då du kan anpassa Bred,Höjd osv på bilden med musen precis som då du förstorar eller förminskar en mapp.. kalas kalas.. :D
Mplayer är väl för de 1% av befolkningen som använder Linux ?
Om den är portad för windows , kan du väl sätta upp en länk dit istället ?

/Magnus
__________________
Röd MKIV vänsterstyrd manuell hardtop 1994.*SÅLD*
Ferrari F430 F1 Spider
Volvo P1800
Svara med citat
  #9  
Gammal 2004-03-14, 20:44
Rainmans avatar
Rainman Rainman är inte uppkopplad
Moderator
Supramannen member
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Sthlm-Åkersberga
Inlägg: 5 355
Standard

Det finns ingen exe-fil ???

Edit: Tack Magnus...
__________________

--> Bensinskatteupproret <--
Svara med citat
  #10  
Gammal 2004-03-15, 11:56
WingsWest WingsWest är inte uppkopplad
Supramannen member
Supramannen member
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 413
Standard

Ursäkta mig för felaktigheten men jobbar på att fixa det.. får hoppas det löser sig.. sedan Linux SupraMagnus är bra mycket bättre än Windows men dock för "hackers" finns inga virus osv osv.. kör Mplayer på XP funkar fin fint letar efter versionen..
__________________
Mvh
Davve


Silver Supra MKIV 6vxl TT-94 steg 3 hybrider

Powered by: HKS - GReddy - Walbro - Whifbitz - RPS - PRISM - APEX'i - Cusco -TenzoR - Blitz - Tein - Porterfield - Goodridge - 3G Brakes - Hosetecniques


Singelkit köpes!!!!!!!
Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Hur många här ska åka till Japmeet den 14e Juli? Eriksson Allmänt 19 2007-06-03 19:59
om dvd filmer mateus Skitsnack 5 2006-02-14 20:29
Någon som haft en mkIII under vintern...? zemzem Teknik MkIII/MR2/Celica GT4 6 2004-10-06 18:33
Någon som har haft en Audi S4 4.2? Anonymous Allmänt 7 2004-01-28 13:40
Platta Däck nu finns lösningen :-) suprasam Skitsnack 8 2003-06-06 10:39


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.